Путін погодився на першу закордонну поїздку після ордера МКС – Bloomberg

Російський президент володимир путін вирішив здійснити свою першу закордонну поїздку після того, як Міжнародний кримінальний суд видав ордер на його арешт.

Про це пише видання Bloomberg.

Як повідомляється, Кремль готує візит путіна до Китаю для участі у форумі «Один пояс, один шлях», який відбудеться у жовтні. За даними джерел видання, путін вже прийняв запрошення глави Китаю Сі Цзіньпіна взяти участь у заході.

Як відомо, президент рф не залишав росію відтоді, як суд у Гаазі оголосив ордер у березні. Путін пропустив саміт БРІКС у Південній Африці минулого тижня після того, як уряд держави ясно дав зрозуміти, що підпорядковуватиметься наказу МКС про його арешт.

Нагадаємо, 17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав міжнародний ордер на арешт президента росії володимира путіна. З того часу російський президент має офіційний статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину – незаконної депортації та переміщення українських дітей.

На нашій інфографіці можна подивитися, кого Міжнародний кримінальний суд звинувачував у злочинах та на якій стадії перебувають справи.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО