ВАКС продовжив запобіжні заходи прокурорам з Дніпра

Вищий антикорупційний суд продовжив до 16 жовтня строк дії обов'язків, покладених на заступника керівника Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровської області Станіслава Батрака. НАБУ і САП підозрюють його у створенні штучних доказів обвинувачення та притягненні до кримінальної відповідальності невинної особи.

Таке рішення 16 серпня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Апеляційна палата визначила Батраку 2,013 млн грн застави. На нього також поклали наступні обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатись із населеного пункту, де знаходиться його зареєстроване місце проживання, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування зі свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Прокурор САП просив продовжити дію цих обов'язків.

«Клопотання задовольнити частково. Продовжити строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Станіслава Батрака – ред.), на підставі ч. 5 ст. 194 КПК України. Визначити термін дії обов'язків до 16.10.2023 включно», – йдеться в рішенні.

Також ВАКС продовжив до 18 жовтня строк тримання під нічним домашнім арештом прокурора Слобожанської окружної прокуратури Сорі Саване. Він зобов'язаний: прибувати за першим викликом; не відлучатися без дозволу із населеного пункту, де знаходиться його зареєстроване місце проживання, та населених пунктів, віднесених до територіальної юрисдикції Слобожанської окружної прокуратури; повідомляти слідчого, прокурора та суд про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та здати на зберігання закордонні паспорти.

Як відомо, НАБУ і САП повідомили про підозру у створенні штучних доказів обвинувачення та притягнення до кримінальної відповідальності невинної особи заступнику керівника Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровської області Станіславу Батраку та прокурору цієї ж прокуратури.

Нагадаємо, антикорупційні органи викрили адвоката Олексія Педуса, який підбурив особу надати йому неправомірну вигоду нібито за вирішення питання з прокурорами Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровщини. У цій же справі детективи і прокурори встановили нові обставини вчинення правопорушення про притягнення до відповідальності невинної особи.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО