Заволодіння на вугіллі для УЗ: організатору повідомили про підозру

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру організатору заволодіння 11,8 млн грн коштів філії «Пасажирська компанія» АТ «Укрзалізниця».

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«НАБУ і САП повідомили про підозру у заволодінні майном АТ «Укрзалізниця» організатору схеми – контролеру приватної компанії. Таким чином, у справі щодо завдання державній компанії 11,8 млн грн збитків четверо підозрюваних. Іншим трьом учасникам – заступнику керівника філії АТ «Укрзалізниця», керівнику відділу матеріально-технічного забезпечення та керівнику приватної компанії про підозри повідомили у жовтні 2021 року», – інформує відомство.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про Владислава Котляренка, який є контролером ТОВ «Коларес-Брокерс». Наразі він є чинним адвокатом, підозрюваний отримав свідоцтво у 2021 році.

У САП якраз зазначили, що підозрюваний є адвокатом. «За дорученням керівника САП та на підставі доказів, зібраних детективами НАБУ, прокурор – процесуальний керівник повідомив про підозру адвокату – контролеру приватної компанії, який у 2018 році організував схему заволодіння грошовими коштами АТ «Укрзалізниця», – повідомили в прокуратурі.

Нагадаємо, раніше НАБУ і САП повідомили про підозру ексзаступнику начальника філії «Пасажирська компанія» УЗ Артему Мироновичу та ще двом особам. Як встановили НАБУ і САП, у 2018 році філія «Пасажирська компанія» УЗ провела публічні торги із закупівлі вугілля для опалення пасажирських вагонів. За даними слідства, підозрюваний Миронович, будучи головою тендерного комітету, спільно з керівником відділу-ініціатора закупівлі Романчуком, діяли на користь «обраного» постачальника, не допустивши інші компанії до аукціону. Ця компанія «Коларес-Брокерс» і стала переможцем торгів, поставивши вугілля за завищеними на 11,8 млн грн цінами.

Відповідно до висновку товарознавчої експертизи, ринкова ціна однієї тони вугілля станом на дату укладання договорів становила 3770 грн, у той час як УЗ уклала договори за ціною 4563 грн. У цій справі суд заочно взяв під варту директорку ТОВ «Коларес-Брокерс».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО