Шмигаль заявив, що 35 країн бойкотуватимуть Олімпіаду-2024 у разі допуску рф та Білорусі

Україна очікує, що МОК усуне спортсменів з росії та Білорусі від участі в Олімпійських іграх-2024, які пройдуть у Парижі.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

За його словами, потужна міжнародна коаліція за чесний спорт, що включає Україну та ще 34 держави, готова бойкотувати Ігри в Парижі у разі допуску рф та Білорусі.

«Держави, які заплямували себе кров'ю українців, не можуть брати участь в Олімпійських іграх... Україна налаштована рішуче. Склалася потужна міжнародна коаліція за чесний спорт, що включає 35 держав. Водночас ми готові бойкотувати Олімпійські Ігри в Парижі, якщо росію та Білорусь буде допущено до участі у змаганнях», – написав Шмигаль.

Він також розповів, що з початку повномасштабного вторгнення росія вбила 340 українських спортсменів та тренерів, а також зруйнувала або пошкодила 343 спортивні об'єкти.

Нагадаємо, у липні стало відомо, що представники Міжнародного олімпійського комітету не надсилатимуть росії та Білорусі запрошення на Ігри-2024 у Парижі.

Разом з тим, сьогодні голова Національного олімпійського комітету, міністр спорту Вадим Гутцайт заявив, що Україна готова взяти участь в Олімпіаді-2024, навіть якщо там будуть спортсмени з росії та Білорусі під нейтральними прапорами.

На інфографіці «Слово і діло» – які країни підтримують усунення росії та Білорусі від Олімпіади.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО