Україна хоче посилити вплив у Латинській Америці: президент розповів, хто може в цьому допомогти

Україна має намір змінити позицію країн Латинської Америки щодо повномасштабного вторгнення росії та Формули миру.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський, його цитує Reuters.

За його словами, велику роль у цьому процесі може відіграти Іспанія, яка з 1 липня головуватиме в ЄС упродовж шести місяців.

Зеленський сподівається, що влада в Мадриді допоможе Україні донести свою позицію в ході саміту ЄС-Латинська Америка в середині липня. Президент зазначив, що прем'єр Іспанії Педро Санчес вже надіслав йому запрошення на саміт, але деякі країни все одно продовжують блокувати участь України.

«Ми хочемо презентувати Формулу миру, і Педро нас у цьому підтримав. Він має постійний діалог з Латинською Америкою, і до нього прислухаються, це факт. Але відверто скажу, що деякі латиноамериканські країни блокують наше запрошення», – заявив Зеленський.

Глава держави додав, що хоче, щоб країни Латинської Америки «не лише приєдналися до Формули миру, а й виступили проти війни».

Нагадаємо, найбільш активну позицію щодо війни у Латинській Америці займає Бразилія. Нещодавно президент цієї країни Лула да Сілва заявив, що «конфлікт» в Україні не має військового рішення.

Раніше «Слово і діло» проаналізувало «мирні ініціативи» Бразилії та інших країн. Ми також промоніторили, як ці «миротворці» голосували в ООН за проукраїнські резолюції.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО