Апеляція ВАКС закрила справу нардепки Колісник через строки давності

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду закрила кримінальне провадження за обвинуваченням народної депутатки від фракції «Слуги народу» Анни Колісник у недостовірному декларуванні. У справі спливли строки давності, а тому обвинувальний вирок скасували.

Таке рішення 12 червня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання обвинуваченої Анни Колісник – задовольнити. Вирок Вищого антикорупційного суду від 24 березня 2023 року скасувати. На підставі пункту 1 частини 1 статті 49 ККУ звільнити обвинувачену Анну Колісник від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 366-2 Кримінального кодексу України у зв'язку із закінченням строків давності. Закрити кримінальне провадження за обвинуваченням Анни Колісник на підставі п. 1 ч. 2 ст. 284 КПК України», – оголосив головуючий суддя.

Як відомо, 24 березня антикорупційний суд визнав Колісник винуватою і призначив їй покаранням штраф у розмірі 44 200 грн, з позбавленням права обіймати посади, пов'язані зі здійсненням функції представника влади в органах державної влади строком на 1 рік. Водночас її звільнили від покарання у зв'язку із закінченням строків давності. Сторона захисту подала скаргу на це рішення.

Нагадаємо, 14 жовтня 2022 року НАБУ і САП повідомили нардепці Колісник про підозру у недостовірному декларуванні. За версією слідства, народна обраниця не внесла до декларації особи, уповноваженої на виконання функції держави або місцевого самоврядування, за 2020 рік відомості про оренду (володіння) двох квартир у Києві, частки у нежитловому приміщенні у Харкові та автівки. Сукупна вартість цього майна, яке мала, але не відобразила в декларації нардепка, перевищує 4,4 млн грн.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО