Одна з країн Європи дозволить НАТО розмістити війська до офіційного вступу в Альянс

Швеція дозволить НАТО розмістити війська на своїй території ще до того, як офіційно приєднається до Північноатлантичного альянсу.

Про це повідомляє агенція Reuters, із посиланням на заяву прем'єр-міністра Ульфа Крістерссона та міністра оборони Швеції Пола Йонсона.

«Уряд вирішив, що шведські збройні сили можуть провести підготовку разом з НАТО і країнами-членами Альянсу до майбутніх спільних операцій», - заявили прем'єр-міністр і керівник Міноборони.

Згідно з їхніми словами, країна-агресор в осяжному майбутньому залишатиметься загрозою для сусідніх країн, і вони не впевнені у масштабах територіальних амбіцій диктатора путіна.

«Підготовка може включати тимчасове базування іноземної техніки та персоналу на шведській території. Це рішення є чітким сигналом для Росії і зміцнює оборону Швеції», - цитує видання заяву шведської влади.

Нагадаємо, що після подачі заявки на вступ до НАТО, Швеція вже більше року намагається стати новим членом Альянсу. Сьогодні ж її членство відмовляються ратифікувати Угорщина та Туреччина.

Раніше країни «Бухарестської дев'ятки» підтримали вступ України до НАТО.

Також Володимир Зеленський озвучив умову своєї участі у липневому саміті НАТО.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО