Один із претендентів на пост президента США підтримав надання допомоги Україні

Колишній віцепрезидент США Майк Пенс, який претендує на пост президента, заявив, що підтримує надання військової допомоги Україні.

Він сказав про це у студії CNN.

«Я знаю, що дехто на цих дебатах назвав війну в Україні «територіальною суперечкою». Це не так: це було російське вторгнення, неспровоковане російське вторгнення. І я вважаю, що США необхідно продовжувати підтримувати відважних українських солдатів ресурсами, яким їм потрібні, щоб відбити це російське вторгнення і відновити свою територіальну цілісність», – заявив Пенс.

«Він (путін – ред.) не збирається зупинятися. Він ясно дав зрозуміти, що хоче відтворити стару радянську сферу впливу в Східній Європі», — додав політик.

Пенс також дорікнув Дональду Трампу за те, що той назвав путіна «генієм».

«Я знаю різницю між генієм та воєнним злочинцем, і я знаю, кому потрібно перемогти у війні в Україні. Народ бореться за свою свободу та відновлення національного суверенітету. Це не наша війна, але свобода – це наша боротьба. І нам потрібно дати народу України можливість боротися та захищати свою територію», – сказав Пенс.

Нагадаємо, раніше у цій же студії колишній президент США Дональд Трамп не став відповідати на запитання, хто, на його думку, має перемогти у російсько-українській війні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО