ВАКС затвердив угоду з підприємцем, яких хотів підкупити голову Держлікслужби

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості підприємцем Гоелем Ануджем, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачувала у спробі підкупу керівника Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками Романа Ісаєнка. Йому призначили 5 років умовного позбавлення волі і зобов'язали задонатити 10 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«5 червня 2023 року колегія суддів ВАКС затвердила угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП та підприємцем – громадянином іншої країни, якого викрито на пропозиції, обіцянці та наданні 10 тисяч доларів неправомірної вигоди керівнику Держлікслужби. Відповідно до угоди суд визнав особу винуватою у вчиненні злочину, передбаченого за ч. 4 ст. 369 КК України. За вироком суду їй призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України суд звільнив особу від відбування призначеного покарання з випробуванням, з іспитовим строком два роки», – інформує прокуратура.

Також, за умовами угоди підприємець зобов'язаний перерахувати 10 млн грн на спеціальний рахунок фонду «United 24» на спільний проєкт Генштабу ЗСУ, Держспецзв'язку та Міністерства цифрової трансформації України - «Армія дронів».

Раніше ВАКС заарештував підозрюваного підприємця з альтернативою майже 5 млн грн застави.

Нагадаємо, 9 грудня НАБУ і САП затримали підприємця під час вчинення злочину, а саме спробі підкупити керівника Держлікслужби. Слідство встановило, що підприємець запропонував керівнику Держлікслужби кошти, аби той посприяв і надав відповідний дозвіл для швидкого ввезення препаратів, які віднесені до прекурсорів та наркотичних лікарських засобів, на територію України із-за кордону. Особу викрили під час надання 10 тис. дол. Пізніше підприємцю повідомили про підозру.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО