Трамп відмовився називати путіна воєнним злочинцем і не став відповідати, чи хоче перемоги України

Колишній президент США Дональд Трамп, який має намір балотуватися знову, не став відповідати на запитання, хто, на його думку, має перемогти у російсько-українській війні.

В інтерв'ю CNN він сказав, що просто хоче, щоб «усі перестали вмирати».

«Я не думаю про перемогу та поразку. Я думаю про те, як врегулювати ситуацію, щоби перестали вбивати всіх цих людей», – сказав Трамп.

На прохання вибрати сторону, перемозі якої він віддав би перевагу, експрезидент заперечив: «Я хочу, щоб усі перестали вмирати».

Трамп також сказав, що зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським і президентом росії володимиром путіним і закінчить війну «за один день, 24 години».

При цьому колишній американський президент відмовився назвати путіна воєнним злочинцем: «Якщо ви скажете, що він воєнний злочинець, буде набагато складніше укласти угоду, щоб це припинилося».

Але при цьому Трамп назвав путіна «розумним хлопцем», який «зробив величезну помилку». «Його помилка полягала у тому, що він вдерся. Він би ніколи не вдерся (до України – ред.), якби я був президентом», – уточнив він.

Нагадаємо, з інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, що ще Дональд Трамп говорив про повномасштабне вторгнення росії в Україну.

4 квітня суд у Нью-Йорку висунув Дональду Трампу звинувачення за 34 пунктами.

Крім того, днями суд присяжних у США визнав Трампа винним у сексуалізованому насильстві.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО