Данілов прокоментував можливість обміну Богуслаєва

Прохання експрезидента «Мотор Січі» В’ячеслава Богуслаєва щодо включення його до списку на обмін лише підтверджує те, що він був агентом росії.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі телемарафону.

«Богуслаєв просто цим листом підтверджує, що він був агентом росії», – сказав він.

Данілов додав, що всі агенти, які ще є на території України, вони ще будуть проситися, щоб їх обміняли.

«Ми займаємося поверненням наших громадян. Для нас життя нашого громадянина – це є найбільша цінність, тому рішення, якщо буде прийматися, то буде тільки на користь нашої держави», – додав Данілов.

Додамо, 10 травня експрезидент «Мотор Січі» В'ячеслав Богуслаєв попросив включити його до списку на обмін з росією.

Нагадаємо, 22 жовтня 2022 року СБУ затримала почесного президента компанії «Мотор Січ», колишнього нардепа В'ячеслава Богуслаєва.

24 жовтня Шевченківський райсуд Києва відправив Богуслаєва під варту. За даними програми Схеми, він з 2000 року мав російське громадянство, з 2002 року — квартиру в Москві.

4 листопада Служба безпеки України заарештувала майно Богуслаєва майже на 1 мільярд гривень. 7 листопада прем'єр-міністр Денис Шмигаль оголосив, що «Мотор Січ» разом із низкою інших стратегічних підприємств цілодобово працюватиме на оборону України.

28 березня Богуслаєву повідомили про нову підозру – в перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та іншим військовим формуванням (ст. 114-1 КК України). За даними правоохоронців, він наказав зняти лопаті з гелікоптерів, щоб ними не могли скористатися захисники України. Богуслаєв перебуває під вартою.

У квітні 2023 року президент Володимир Зеленський запровадив санкції проти експрезидента «Мотор Січ» Богуслаєва та росіян.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО