Вирок закарпатському судді: Апеляційна палата призначила повторний розгляд

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду повторно розгляне скаргу на вирок, яким до 7 років позбавлення волі засудили суддю Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області Михайла Пака,а начальника юридичного відділу Пенсійного фонду Мукачева Олега Маковського – до 6 років.

Таке рішення 12 квітня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, суддю Пака та експосадовця Маковського визнали винним в одержанні хабаря. Паку призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком на 7 років з конфіскацією всього майна та забороною обіймати посаду судді протягом 3 років. Маковському колегія теж призначила покарання вигляді позбавлення волі, але на строк у 6 років з конфіскацією половини майна.

Однак, Апеляційна палата ВАКС це рішення скасувала і закрила провадження на підставі п. 10 ч. 1 ст. 284 КПК України, тобто закінчення строків розслідування після повідомлення про підозру. Втім Верховний суд це рішення скасував і тому АП ВАКС має повторно розглянути справу.

«Призначити розгляд апеляційних скарг обвинуваченого (Михайла Пака – ред.) і його захисника, захисників в інтересах обвинуваченого (Олега Паковського – ред.) та прокурора на вирок Вищого антикорупційного суду від 21 вересня 2021 року на 3 травня 2023 року о 10:00 у приміщенні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, суддю Пака і посадовця Маковського обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди. За версією обвинувачення, суддя у змові з Маковським та за його посередництва одержав неправомірну вигоду від громадянина за ухвалення на його користь судового рішення у справі за адміністративним позовом до управління праці та соціального захисту населення Мукачівської райдержадміністрації.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО