Викрадення Луценка та Вербицького: одного з учасників визнали винним, але звільнили від покарання

Шевченківський райсуд Києва визнав Олександра Медвідя винним у викраденні активістів Юрія Вербицького та Ігоря Луценка з Олександрівської лікарні в січні 2014 року.

Рішення ухвалила суддя Лідія Щебуняєва, повідомляє Watchers та «Ґрати».

«Суд ухвалив: Медвідя визнати винним. Призначити йому покарання у розмірі 5 років позбавлення волі. Звільнити від призначеного покарання у зв'язку із закінченням термінів давності», – оголосила суддя.

Прокуратура та сторона потерпілих просили для Медвідя 7 років ув'язнення. Захисниця обвинуваченого просила повністю виправдати його.

Медвідю інкримінували викрадення людини, вчинене організованою групою і таке, що спричинило тяжкі наслідки. Його справа, зазначає видання «Ґрати», була однією з перших справ Майдану, спрямованих до суду. Обвинуваченого затримали у 2014 році, але його справу починали слухати заново кілька разів через відведення суддів.

Нагадаємо, група титушок викрала Вербицького та Луценка з лікарні вночі 21 січня 2014-го. Після катувань їх вивезли в різні лісосмуги біля Києва. Луценко зміг вибратися і дістатися столиці, Вербицький помер від отриманих травм.

У квітні 2021 року суд засудив до дев'яти років позбавлення волі Олександра Волкова, якого звинувачують в організації викрадення та тортур активістів Луценка та Вербицького.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО