Сили оборони відбили майже півсотні атак ворога на чотирьох напрямках – Генштаб

Російська армія не залишає спроб вести наступальні дії на чотирьох напрямках на сході України – Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському. Протягом доби воїни ЗСУ відбили тут понад 45 атак супротивника.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 3 квітня.

В епіцентрі бойових дій, як і раніше, залишаються три міста Донбасу – Бахмут, Авдіївка та Мар'їнка.

На Бахмутському напрямку ворог намагається взяти під повний контроль місто Бахмут. Також він вів безуспішні наступальні дії поблизу населених пунктів Оріхово-Василівка та Іванівське. На вказаній ділянці лінії бойового зіткнення Сили оборони відбили близько 20 атак противника.

На Авдіївському та Мар'їнському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії в районах Північного, Першотравневого та Мар'їнки, обстріляв Авдіївку, Водяне, Північне, Нетайлове, Першотравневе, Георгіївку, Мар'їнку та Перемогу Донецької області.

На Куп'янському напрямку ворожі обстріли зазнали Кам'янка, Петро-Іванівка, Дворічна, Кутьківка, Західне, Масютівка Харківської області; Крохмальне Луганської області та Терни та Серебрянка в Донецькій області.

На Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районах Невського та Серебрянського лісництв. Артилерійських обстрілів зазнали Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області та Веселе, Спірне та Роздолівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних дій не проводив, але здійснив обстріл низки населених пунктів.

Сумарно противник завдав минулої доби три ракетні та 17 авіаційних ударів по території України, а також здійснив понад 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Воїни ЗСУ відповіли на це 6 ударами по районах зосередження окупантів та знищенням ворожого розвідувального дрону.

У Генштабі зазначили, що росіяни, побоюючись контрнаступу ЗСУ, почали складати списки на «евакуацію» українців до Криму чи рф. Зокрема, такі дії зафіксовано у Скадовському районі Херсонської області.

«Відомо, що евакуація поки що проводитиметься на добровільній основі, насамперед вивозитимуть жінок та дітей», – йдеться у зведенні.

Нагадаємо, російські війська за останню добу втратили в Україні ще 610 людей. Загальні втрати окупантів становлять 175 160 військових.

Раніше командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський розповів про ситуацію в Бахмуті.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО