Кабмін скасував рішення часів Януковича про передачу Лаври УПЦ МП

У четвер, 30 березня, уряд визнав недійсним розпорядження про передачу об'єктів Києво-Печерської лаври представникам УПЦ МП.

Про це у своєму Telegram повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Він зазначив, що це розпорядження було ухвалено ще у 2013 році, за часів президентства Віктора Януковича.

«Рядом законних рішень управління майном Лаври перейшло до держави, тому що саме держава є власником цих об'єктів», – резюмував Ткаченко.

Нагадаємо, на початку березня стало відомо, що заповідник Києво-Печерська лавра розриває договір оренди територій та будівель зі Свято-Успенським монастирем УПЦ московського патріархату. Після цього члени Синоду УПЦ МП прийшли на Банкову і вимагали зустрічі із Зеленським. Проте у президента відповіли, що такої зустрічі немає в розкладі глави держави.

29 березня стало відомо, що ПЦУ призначила намісника у Києво-Печерській лаврі та попросила при владі приміщення для богослужінь.

А у четвер, 30 березня, Мінкульт звернувся до поліції через перешкоджання роботі Комісії з прийому-передачі держмайна Лаври. За словами Ткаченка, представники УПЦ МП, які входять до складу Комісії, не змогли пояснити, у кого знаходяться ключі від будівлі, перевірка якої була запланована.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО