Рахунок ліквідованих в Україні російських офіцерів йде на тисячі – ЗМІ

Російська армія в ході війни з Україною зазнала нищівних втрати в офіцерському складі; число ліквідованих офіцерів перевалило позначку у дві тисячі одиниць, а реальні втрати можуть бути ще вище.

Про це повідомляє російське опозиційне видання «Важливі історії».

Військовий аналітик Кирило Михайлов в коментарі виданню припустив, що реальні втрати серед російських офіцерів можуть бути у два-три рази вище, ніж ті, які змогли підтвердити через більш-менш відкриті джерела. Російська армія відчуває масштабний «офіцерський голод».

Військовий експерт Павло Лузін заявив виданню, що якщо заповнювати вакансії молодшого та середнього командного складу порівняно нескладно, то ліквідований ЗСУ офіцер старшої ланки – практично завжди непоправна втрата.

«Де взяти інших людей на місце загиблого генерала, полковника, майора, підполковника? На їх місця підтягують лейтенантів і капітанів. Це дезорганізує армію в моменті» - пояснив він.

Більш того, експерт зазначив, що в результаті в російській армії з'явиться дуже багато молодих генералів і старших офіцерів, і закінчиться це не оновленням армії, а ще більшою деградацією.

«У нинішніх генералів за плечима хоча б навчання в радянських військових училищах, у них є системний світогляд. А нинішні офіцери випуску 2010-х років, яким для вступу до вищих військових училищ було достатньо мінімального балу з математики, російської мови та суспільствознавства, вже випробували на собі наслідки деградації системи військової освіти: суцільне пластикове победобесие і чиношанування» - резюмував він.

Російські окупанти за минулу добу втратили в Україні 570 одиниць особового складу, 7 танків, 15 артилерійських систем, 13 бойових броньованих машин, 2 РСЗВ, 19 безпілотників, 11 одиниць автомобільної та спеціальної техніки. Загальні втрати рф - 171 730 одиниць особового складу.

Раніше в Росії зняли з посади командувача угрупованням військ «Восток» генерал-полковника Рустама Мурадова, якого називають відповідальним за «м'ясні штурми» російською армією українського міста Вугледар. У рф генерала охрестили через це «вугледарським м'ясником».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО