Шмигаль підтвердив звільнення Шкарлета і Рябікіна, розповівши, кого планують призначити

Сьогодні, 18 березня, у Верховній раді України були зареєстровані заяви про відставку міністра освіти та науки України Сергія Шкарлета та міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Павла Рябікіна. При цьому, міністром освіти планується призначити Оксена Лісового, а міністром стратегічних галузей промисловості – Олександра Камишіна.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль, а також представник Кабміну у Верховній раді Тарас Мельничук повідомляють у Telegram.

За словами українського прем'єра, планується, що місце Шкарлета отримає чинний глава Малої академії наук Оксен Лісовий. Посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості має отримати колишній очільник «Укрзалізниці» Олександр Камишін.

«Сьогодні на засіданні фракції політичної партії «Слуга народу» обговорили кадрові зміни в уряді, які плануються на наступний тиждень: звільнення міністра освіти і науки Сергія Шкарлета; призначення міністром освіти і науки Оксена Лісового; звільнення з посади міністра стратегічних галузей промисловості Павла Рябікіна; призначення на посаду міністра стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна», - зазначив Шмигаль.

Він також повідомив, що віцепрем'єр-міністр Михайло Федоров буде опікуватися ще низкою напрямків, окрім діджиталізації. Його майбутня посада — віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації України.

Напередодні ЗМІ повідомляли, що Шкарлет йде з посади міністра освіти та науки України, він сам подасть у відставку.

Нагадаємо, президент Зеленський підписав укази про звільнення голів Хмельницької, Одеської та Луганської ОДА.

Нещодавно Зеленський підписав низку указів про кадрові зміни у Службі безпеки України. Зокрема, своїх постів втратили начальники управління СБУ у двох областях.

На інфографіці «Слово і діло» можна побачити, як Зеленський змінює голів обладміністрацій під час війни.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО