Марокко замінить Україну в спільній заявці на проведення ЧС-2030

Марокко подає спільну заявку на проведення Чемпіонату світу з футболу 2030 року разом з Іспанією та Португалією, тим самим замінивши Україну.

Про це повідомляють Arryadia TV, а також Morocco World News.

Зазначається, що король Мохаммед VI у своєму посланні офіційно оголосив, що Марокко подає спільну заявку на проведення ЧС-2030 разом з Іспанією та Португалією.

Згідно з його словами, така заявка є безпрецедентною та обʼєднає Європу та Африку. Це вже шоста спроба Марокко провести Чемпіонат світу.

Міністр спорту Марокко Шакіб Бенмусса на спільній зустрічі з членами Африканської федерації футболу також заявив про намір прийняти мундіаль у 2030 році.

У марокканському ЗМІ повідомляють, що Марокко замінить Україну, яка мала приєднатися до заявки Іспанії та Португалії до того, як її футбольна федерація була втягнута в корупційний скандал. Йдеться про справу глави УАФ Андрія Павелка.

В Україні рішення щодо заявки на проведення ЧС-2030 поки не коментували.

Як ми повідомляли, Україну можуть виключити із спільної з Іспанією та Португалією заявки на проведення Чемпіонату світу з футболу 2030 року.

Нагадаємо, що Печерський суд узяв під варту колишнього народного депутата, президента Української асоціації футболу Андрія Павелка, якого підозрюють у розкраданні та легалізації коштів, виділених на будівництво футбольних полів зі штучним покриттям.

Раніше НАБУ порушило провадження щодо ймовірних зловживань на будівництві футбольних полів зі штучним покриттям. Попередня кваліфікація провадження – ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, вчинений групою осіб). За даними журналіста «Слово і Діло», у цій справі фігурує також колишній народний депутат, президент Української асоціації футболу Андрій Павелко, посадовці законодавчої, виконавчої гілок влади та Федерації футболу України. Водночас у грудні 2021 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура віддала цю справу розслідувати слідчим Національної поліції.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО