Екснардеп Долженков намагається оскаржити підозру від НАБУ

Вищий антикорупційний суд відмовився скасувати повідомлення про підозру колишньому народному депутату Олександру Долженкову в незаконному одержанні понад 700 тисяч грн компенсації за оренду житла в Києві. Апеляційна палата ВАКС розгляне скаргу.

Таке рішення 6 березня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити розгляд апеляційної скарги (Олександра Долженкова – ред.) на ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 6 березня 2023 року про відмову в задоволенні скарги на повідомлення про підозру у відкритому судовому засіданні в приміщенні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду на 09:00 15 березня 2023 року», – йдеться в рішенні.

Як відомо, 26 грудня 2022 року антикорупційний суд визначив Долженкову запобіжний захід у вигляді 396 960 грн застави. Також суд поклав на нього такі процесуальні обов'язки: прибувати до детективів, прокурора чи суду за першою вимогою; повідомляти детективів, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та роботи; утриматись від спілкування зі свідками у справі та здати на зберігання закордонні паспорти. Щоправда Апеляційна палата ВАКС запобіжний захід скасувала.

Нагадаємо, у січні 2023 року НАБУ і САП завершили розслідувати справу екснардепа Долженкова. За версією слідства, вказана особа з квітня 2015 по грудень 2018 року незаконно одержувала із бюджету Апарату Верховної ради компенсацію за винайм житла, яку призначали народним депутатам, які не мали власних помешкань у столиці. Депутат приховав наявність власної квартири на Печерську і за майже два з половиною роки незаконно отримав на картку 700,28 тис. грн. Лише після виходу журналістського розслідування програми «Схеми» депутат відмовився від одержання цих виплат.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО