СБУ повідомила про підозру власниці херсонського телеканалу: що відомо

Служба безпеки України оголосила підозру власниці херсонського телеканалу, яка займалася розкручуванням медійного образу гауляйтера Сальдо.

Про це у четвер, 9 березня, заявили у пресслужбі СБУ.

За даними правоохоронців, власниця телерадіокомпанії «ВТВ плюс» добровільно пішла на співпрацю з окупаційною адміністрацією країни-агресора після захоплення Херсона.

У повідомленні не називається ім'я фігурантки, але судячи з фото та зазначеної інформації, йдеться про Тетяну Кам'янську.

У СБУ зазначають, що вона надавала ворогові ресурси телеканалу для поширення прокремлівської пропаганди та медійної підтримки місцевих гауляйтерів. Зокрема вона особисто брала інтерв'ю у колаборанта Володимира Сальдо.

«Таким чином, агресор використав медіаресурс для нав'язування людям наративів Москви та поширення окупаційного режиму в регіоні», – йдеться у повідомленні СБУ.

Зазначається, що власниця телеканалу втекла з Херсона разом із окупантами і наразі перебуває на тимчасово захопленій частині півдня України.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили фігурантці про підозру за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Правоохоронці проводять «комплексні заходи» щодо притягнення зловмисниці до відповідальності.

Напередодні СБУ повідомила про затримання керівників російської катівні у Херсоні. За даними слідства, вони добровільно пішли на співпрацю з рф і погодилися увійти до керівництва «управління служби виконання покарань у Херсонській області».

Раніше повідомлялося, що правоохоронці оголосили підозру двом помічникам колаборанта Сальдо, серед них депутат ОПЗЖ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО