«Це буде очевидним оголошенням війни»: у КНДР пригрозили США на випадок спроби збити свою ракету

КНДР вважатиме оголошенням війни спробу США збити свою міжконтинентальну ракету під час випробувального запуску в Тихому океані.

З таким попередженням виступила сестра північнокорейського лідера Кім Е Чжон, її цитує Центральна телеграфна агенція Кореї (ЦТАК).

«Якщо за нашим випробувальним запуском стратегічних озброєнь, який проводиться у відкритому морі та регіоні поза американською юрисдикцією, без загрози для інших країн, слідуватиме військова реакція, як перехоплення, це буде очевидним оголошенням війни проти КНДР», – заявила Кім Е Чжон.

Вона не уточнила, чи планує Північна Корея випробування найближчим часом, але країна часто проводить випробувальні запуски ракет у відповідь на американсько-південнокорейські військові навчання.

«Ми стежимо за військовими діями американських військ та південнокорейських маріонеткових збройних сил і завжди знаходимося в стані готовності прийняти відповідні, швидкі та пригнічувальні дії у будь-який час», – додала сестра Кім Чен Іна.

Нагадаємо, з початку року Північна Корея запустила три балістичні ракети. 19 лютого було підтверджено перший запуск міжконтинентальної балістичної ракети. 20 лютого було запущено ще дві.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО