На Донеччині чоловік наводив артилерію рф на українських захисників – СБУ

Служба безпеки України затримала інформатора російської розвідки, який збирав інформацію про українські сили на Донеччині. Зрадник раніше проходив строкову службу в артилерійських підрозділах.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Слідством встановлено, що зловмисником виявився мешканець Мирнограду Донецької області, який раніше проходив строкову службу в артилерійських підрозділах. Росіяни помітили його через антиукраїнські дописи, які він поширював у соцмережі «Однокласники», що заборонена в Україні.

Після початку повномасштабного вторгнення за вказівкою представника розвідки рф колаборант почав збирати інформацію. Його завданням було виявляти місця базування підрозділів ЗСУ на Авдіївському напрямку.

Також чоловік збирав дані про переміщення військ, розташування поряд із цілями противника цивільних та інфраструктурних об’єктів тощо.

Саме за координатами зрадника окупанти обстрілювали з артилерії бойові позиції ЗСУ. Правоохоронці затримали колаборанта під час чергового сеансу зв’язку з «куратором». В його оселі фігуранта знайшли мобільні телефони із доказами листування з агресором.

Зловмиснику повідомили про підозру за поширення інформації про переміщення ЗСУ. Такі діяння караються позбавленням волі від 3 до 12 років.

Раніше повідомлялося про затримання вербувальника українських карних злочинців у ПВК «Вагнер».

Нагадаємо, суд ухвалив вирок чотирьом колаборантам, які наводили вогонь на школи та лікарні.

Також у Нацполіції розповіли, скільки справ за колабораціонізм відкрито з 24 лютого.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО