Суд скасував два штрафи для нардепа СН Пашковського

Вищий антикорупційний суд скасував накладання 10 736 грн грошового стягнення на народного депутата від фракції «Слуги народу» Максима Пашковського.

Таке рішення 21 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд спочатку 16 січня оштрафував Пашковського на 5368 грн, а потім ще 19 січня на таку ж суму. Втім адвокат подав клопотання про скасування цих рішень суддів, оскільки неявки були поважними.

«Задовольнити клопотання адвоката та скасувати ухвалу ВАКС від 16.01.2023 про накладення на (Максима Пашковського – ред.) грошового стягнення у розмірі 2 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що складає 5368 грн, та скасувати ухвалу ВАКС від 19.01.2023 про накладення на (Максима Пашковського – ред.) грошового стягнення у розмірі 2 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що складає 5 368 грн», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції знайшло порушення в декларації нардепа Пашковського. Пізніше на підставі цих матеріалів НАБУ і САП повідомили політику про підозру.

За версією обвинувачення, у декларації за 2020 рік нардепа не вказав квартиру вартістю близько 2 млн грн, яку він орендував протягом року. Таким чином, він не задекларував нерухоме майно, що більш ніж у 865 разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб, чим порушив вимоги п. 2 ч. 1 та абз. 3 ч. 2 ст. 46 Закону України «Про запобігання корупції».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО