Зустріч Зеленського та Байдена: Салліван розповів, про що говорили президенти

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван розкрив деталі переговорів американського лідера із Володимиром Зеленським.

Слова представника Білого дому наводить видання The Guardian.

Головною темою зустрічі стало обговорення наступних місяців бойових дій та потреб України у різних сферах – від економіки до енергетичної безпеки.

«Президенти поспілкувалися на тему того, що варто очікувати наступних місяців з погляду воєнних дій. Також вони говорили про потреби України в енергетиці, інфраструктурі, економічній підтримці, гуманітарній сфері та про дії на майбутній сесії Генеральної Асамблеї ООН», – повідомив Салліван.

Крім того, під час переговорів порушувалася тема реалізації української «Формули світу» та можливого надання Україні конкретних видів озброєння, зокрема винищувачів F-16.

«Щодо постачання озброєння я лише скажу, що обидва президенти виклали свої погляди на низку різних можливостей, які обговорювалися в пресі як останнім часом, так і протягом декількох місяців», – підсумував Салліван.

Нагадаємо, сьогодні, 20 лютого, Джо Байден прибув із неоголошеним візитом до Києва. Подробиці організації цієї подорожі розповіли американські ЗМІ.

У Києві Байден анонсував новий пакет допомоги Україні на 500 млн доларів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО