Російська еліта готується до тривалої війни і президентства путіна після 2024-го – Reuters

Представники російської еліти побоюються, що війною проти України володимир путін прирік свою країну на тривале і безглузде розтрачування життів і ресурсів.

Як пише Reuters з посиланням на високопоставлені російські джерела, в рф готуються до того, що війна триватиме ще довго, а путін залишиться президентом і після 2024 року.

«Попереду буде ще складніше і ціна зросте і для України, і для росії. Економічні втрати такого масштабу не коштують кількох завойованих територій», – зазначило одне із джерел.

За його словами, багато представників еліти поділяють цю точку зору, але побоюються говорити публічно.

«Я не вірю ні у великий наступ, ні в можливість перемоги росії над усім цивілізованим світом», — сказало друге високопоставлене джерело, близьке до кремля.

Він зазначив, що росія перебуває в невигідному становищі з економічної та військової точки зору, а також з погляду мотивації, але війна триватиме «дуже довго».

За словами п'яти високопоставлених співрозмовників, близьких до російської влади, незважаючи на всі геополітичні потрясіння, путін досі не має серйозного суперника у боротьбі за владу. А з урахуванням придушення будь-якого інакомислення у рф, путіну не треба боятися президентських виборів у березні 2024 року.

«Путін залишиться при владі до кінця, якщо тільки він не помре чи не станеться перевороту — а зараз ні те, ні інше малоймовірно», — погоджується високопоставлений західний дипломат.

Нагадаємо, на думку експертів, путін хоче підготувати населення до тривалої та важкої війни.

В українській розвідці заявили, що оскільки росіяни не можуть вийти на осмислений протест, режим у країні може змінитись лише шляхом бунту.

Американський політолог Деніел Трейсман вважає, що всеосяжний крах режиму путіна є більш правдоподібним сценарієм, ніж збройне повстання незадоволених російських генералів або заколот кремлівських еліт.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО