Новообрані прокурори САП приступили до роботи

Новобрані на конкурсі вісім прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури з 1 січня приступили до роботи та вже здійснюють повноваження прокурорів.

Про це під час публічного обговорення «Антикорупція під час війни. Підсумки 2022 року» заявив заступник керівника САП Андрій Синюк, повідомляє «Слово і діло».

«Ми змогли провести конкурс та відібрати вісім нових прокурорів для антикорупційної прокуратури, які уже з 1 січня приступили до роботи та разом з нашими більш досвідченими прокурорами повністю вклинились у неї. Наразі вони підтримують обвинувачення в суді і здійснюють процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях», – підкреслив Синюк.

Водночас, за його словами, 12 раніше обраних прокурорів наразі є мобілізованими до лав Сил оборони України. Це, своєю чергою, значно збільшило навантаження на решту прокурорів.

«Якщо в середньому було навантаження вісім кримінальних проваджень, які перебувають на розгляду в суді. То на сьогодні це в середньому 14 кримінальних проваджень. Тобто навантаження в середньому зросло на 75%», – наголосив заступник керівника САП.

Нагадаємо, конкурсна комісія затвердила кандидатуру Олександра Клименка як нового керівника САП. Раніше розпочався конкурс на посаду директора Національного антикорупційного бюро України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО