Мешканця Донеччини засудили на дев’ять років за допомогу «ДНР»

Житель смт Велика Новосілка Донецької області допомагав представникам «ДНР» та передавав інформацію про об'єкти, на території яких розміщувались Збройні сили України.

Про це йдеться у вироку, який опублікований в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Як зазначається, під час судового розгляду стало відомо, що 27 лютого 2022 року чоловік вирішив допомагати представнику «ДНР», який виявився «оперуповноваженим 1 відділу 1 управління контррозвідки МГБ».

Обвинувачений протягом місяця пересилав інформацію про місцеве пасовище, закинуті майстерні та колишній консервний завод. Правоохоронці зазначили, що у той час там перебували представники ЗСУ.

При цьому, чоловік вину не визнав, хоча і не оспорював обставин справи. Суд визнав його винним у «сприянні діяльності терористичної групи чи терористичної організації» та призначив 9 років позбавлення волі.

Нагадаємо, контррозвідка Служби безпеки затримала двох колаборантів із Луганської області, які намагалися працевлаштуватись в українські держустанови.

Раніше СБУ спільно з ДБР викрили співробітника одного з підрозділів Служби у Запорізькій області, який проводив розвідувально-підривну діяльність на користь російських спецслужб.

Також в Україні винесли вирок трьом бойовикам, які штурмували українські міста в Донецькій та Запорізькій областях. Їх взяли в полон ще торік.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО