Блінкен провів переговори з прем'єром Ізраїлю: обговорили підтримку України

Держсекретар США Ентоні Блінкен провів переговори з прем'єром Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху, під час яких обговорили також підтримку України.

Про це стало відомо під час спільного брифінгу Блінкена та Нетаньяху.

«Ми обговорили поглиблення співпраці для протистояння дестабілізуючій діяльності Ірану в регіоні та за його межами. Подібно до того, як Іран довгий час підтримував нападників на ізраїльтян та інші народи терористів, режим (в Тегерані – ред.) зараз постачає безпілотники, які росія використовує для вбивства безневинних мирних жителів в Україні», - наголосив Блінкен.

Він зазначив, що росія також постачає зброю Ірану в рамках співпраці між країнами.

«Нинішні звірства з боку росії лише наголошують на важливості надання підтримки Україні в усіх її потребах – у гуманітарній, економічній та оборонній сферах, поки вона сміливо захищає своїх людей та право на існування. Це тема, яку ми також сьогодні обговорили», – заявив Блінкен.

При цьому під час спільної пресконференції з главою МЗС Ізраїлю Елі Коеном Блінкен зазначив, що США цінують гуманітарну допомогу Україні від Ізраїлю.

«Ми з нетерпінням чекаємо на можливість обговорити, що ще ми можемо зробити (для України - ред.)», - додав держсекретар.

Нагадаємо, Ізраїль надасть Україні сучасні технології сповіщення про повітряну загрозу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО