Окупанти ведуть наступ на двох напрямках, незважаючи на великі втрати – Генштаб

Російські окупанти продовжують вести наступ на Бахмутському та Авдіївському напрямах, незважаючи на великі втрати зі свого боку.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Крім того, росіяни вели безуспішні наступальні дії на Куп'янському напрямі – всі атаки противника були відбиті українськими військовими.

На Лиманському, Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському напрямках ворог веде оборону.

Минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів у районах населених пунктів: Червонопопівка Луганської області; Білогорівка, Роздолівка, Сіль, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Новобахмутівка, Красногорівка, Водяне, Мар’їнка Донецької області.

За добу окупанти завдали 9 ракетних ударів по населених пунктах Харківської, Донецької та Запорізької областей, а також 27 авіаційних ударів. Також противник здійснив 79 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Противник не припиняє здійснювати обстріли населених пунктів уздовж лінії зіткнення.

Авіація сил оборони за добу завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, а також удар по позиції зенітно-ракетного комплексу. Збито також два літаки Су-25, вертоліт Ка-52, безпілотник і дві керовані авіаційні ракети Х-59.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України за минулу добу вразили 3 райони зосередження окупантів та склад логістики.

«Протягом 10 днів, у окремих населених пунктах Луганської області, відзначається зменшення кількості особового складу противника. До того ж, стало практикою, що на передній край здебільшого відправляються мобілізовані російські військовослужбовці. В той час, коли професійні військові намагаються усіма способами залишатись в тилу», – йдеться у зведенні.

Крім того, за інформацією Генштабу, окупаційна адміністрація Луганська евакуює з міста в рф сім'ї військовослужбовців 2 армійського корпусу збройних сил росії.

Нагадаємо, представник української розвідки заявив, що весна та початок літа будуть вирішальними у війні з росією.

За словами президента Володимира Зеленського, новий наступ росії може початися абсолютно на будь-якому напрямку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО