У Польщі створюють нову дивізію поблизу кордонів Білорусі та росії

У складі збройних сил Польщі створять нову дивізію, яка дислокуватиметься у Підляському воєводстві поблизу кордонів із Білоруссю та рф.

Нове військове об'єднання називатиметься Перша піхотна дивізія Легіонів, повідомив 9 січня міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак, пише Укрінформ.

«Ми намагаємося наситити східну частину нашої країни польською армією. Тому створюємо нові частини: між 16-ю механізованою дивізією, що дислокується переважно у Вармінсько-Мазурському воєводстві, та 18-ою механізованою дивізією, розташованою на території Мазовецького та Люблінського воєводств, створюється Перша піхотна дивізія Легіонів, яка, перш за все, діятиме на території Підляського воєводства, але не тільки», – наголосив Блащак.

За його словами, у складі нової дивізії буде чотири бригади, по чотири батальйони у кожній бригаді.

На озброєнні дивізії буде сучасна бронетехніка, придбана Польщею у США та Південної Кореї та власного виробництва. Зокрема, йдеться про американські танки Abrams, а також південнокорейські танки K2 і самохідні артилерійські установки K9. Крім того, дивізія отримає польські САУ Krab та бойові дрони-камікадзе Gladius.

Як оцінюється, нова дивізія буде здатна протидіяти загрозам потенційного супротивника та діятиме як самостійно, так і у сприянні з союзницькими військами. Підрозділи дивізії дислокуватимуться, зокрема, у населених пунктах Ломжа, Граєво, Кольно, Сем'ятиці тощо.

Раніше Моравецький розповів, чи вдасться Польщі передати Україні танки Leopard 2.

Нагадаємо, Польща готова за необхідності дати притулок культурним колекціям з України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО