Польща готова за необхідності надати притулок культурним колекціям з України

Читать на русском
Влада Польщі підготувала спеціальні склади у приміщеннях бібліотек, архівів та музеїв, щоб за необхідності прийняти українські витвори мистецтва.

Влада Польщі підготувала спеціальні склади у приміщеннях бібліотек, архівів та музеїв, щоб за необхідності прийняти українські витвори мистецтва.

Про це йдеться у заяві заступника міністра культури та національної спадщини Польщі Ярослава Селліна в ефірі Польського радіо.

Скільки озброєння продають найбільші виробники країн ЄвропиНайбільші європейські виробники озброєння. Обсяги продажу за минулий рік – на інфографіці.

«Ми підготували склади у бібліотеках, архівах та музеях, готові прийняти рухливі колекції, якщо українці вирішать їх вивезти», – заявив він.

Заступник міністра нагадав, що до Польщі було вивезено колекцію картин Яцека Мальчевського з львівської колекції. Усі охочі можуть побачити його у Національному музеї у Познані.

Селлін звернув увагу, що попри бойові дії, українці вважають за краще розподіляти роботи на власній території. Хоча він упевнений, що ракетні обстріли загрожують всій території України.

«Ми також за допомогою українців провадимо інвентаризацію всіх об'єктів, знищених росіянами», – наголосив чиновник.

Раніше прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що його країна продовжить у 2023 році допомагати Україні боротися з російською агресією.

Нагадаємо, Варшава відмовилася від святкувань Нового року через війну в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: