Росіяни послабили наступ на Бахмут і переключилися на Соледар – WSJ

Російські війська вимушено призупинили наступ на Бахмут у Донецькій області та перекидають бронетехніку та артилерію у бік Соледара, що розташований за 15 кілометрів.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на українських командирів та британську розвідку.

За словами джерел, росія вже не завдає ударів по Бахмуту з тією ж жорстокістю, що й минулого місяця. Натомість окупанти перекинули частину техніки та вогневої сили на Соледар.

Бахмут і Соледар є частиною одного фронту, бої точилися навколо обох міст. І ослаблення наступу в одному районі не означає, що росіяни повністю відмовилися від взяття Бахмута – скоріше опір України змусив їх переглянути свої плани.

За словами представників українського командування, росіяни, можливо, вирішили «промацати» українську оборону навколо Соледара та по можливості здобути перемогу хоча б там.

Бахмут має невелике стратегічне значення, пише видання, але набув великого значення для найманців «Вагнера» та для генерала Сергія Суровікіна. Взяття міста мало б велике психологічне значення для росії після низки невдач на полі бою.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний напередодні заявив, що на Донецькому напрямі найбільш складною ситуація залишається на ділянці Соледар – Бахмут – Майорськ.

У британській розвідці вважають, що росіяни навряд чи досягнуть успіху під Бахмутом у найближчі тижні.

Засновник ПВК «Вагнер» також визнав, що росіяни досягли свого максимуму у спробах захопити місто.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО