Російський генерал і адмірал флоту рф отримали підозри за ракетні удари по містах України

Правоохоронці оголосили перші підозри за обстріли цивільних об'єктів України. Доказова база зібрана на командувача дальньої авіації повітряно-космічних сил росії генерал-полковника Сергія Кобилаша і колишнього командувача Чорноморським флотом рф адмірала Ігоря Осипова.

Про це повідомляє СБУ та Офіс генпрокурора.

Кобилашу та Осипову оголошено про підозри за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 437 (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни); ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України).

«Так, у ході розслідування слідчі СБУ встановили, що з початку повномасштабного вторгнення Сергій Кобилаш виконує вказівки вищого військово-політичного керівництва росії щодо знищення українських міст. Саме за його наказом російські загарбники здійснюють масовані ракетні удари по житлових будинках, лікарнях та об’єктах критичної інфраструктури у різних регіонах України. Для проведення повітряних атак ворог використовує стратегічні ракетоносці Ту-160, Ту-95МС, а також дальні ракетоносці-бомбардувальники Ту-22М3, на озброєнні яких крилаті ракети типів Х-555, Х-101, Х-55 і Х-22», – повідомили у СБУ.

Осипов, за даними слідства, з 24 лютого до 10 серпня віддавав накази про проведення систематичних ракетних ударів з акваторії Чорного моря по українських густонаселених пунктах. Атаки здійснювали високоточними керованими крилатими ракетами «3М14-Калібр» із російських бойових кораблів.

Нагадаємо, раніше правоохоронці встановили шістьох російських генералів, які віддавали накази про захоплення Харківської області.

Також СБУ встановила особу генерала, який наказав захопити Маріуполь і штурмувати «Азовсталь».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО