Інциденти на аеродромах потенційно ускладнять росії нанесення ударів по енергосистемі України – NYT

Вибухи на аеродромах усередині росії можуть потенційно ускладнити кампанію ракетних ударів по об'єктах енергетичної системи України.

Про це пише The New York Times.

Поки що українські удари по аеродромах у тилу росії не завдали значної шкоди, пише видання. Але атаки, які є досить чутливими, щоб Україна не брала за них публічно відповідальність, змушують рф переміщати винищувачі, що ускладнить кампанію ракетного терору.

Росія запускає крилаті ракети з бомбардувальників, що базуються на аеродромах, які постраждали від вибухів. Удари потенційно можуть знищити ракети на землі до того, як вони зможуть бути розгорнуті, допускає NYT.

Крім того, підкреслює видання, в Україні поширена думка, що росія не зможе зробити Україні більше, ніж вона вже робить, за винятком ядерної зброї – таким чином, «привабливість» обмеження ракетного потенціалу москви переважує занепокоєння через ескалацію.

Експерт Сергій Грабський наголошує, що аеродроми, склади з паливом та боєприпасами є законними військовими цілями України.

Нагадаємо, в ніч проти 26 грудня на російському військовому аеродромі «Енгельс» у Саратовській області пролунали вибухи. Як заявили в міноборони росії, сили ППО збили український безпілотник над аеродромом, і падіння його уламків призвело до загибелі трьох військових.

На початку грудня інциденти сталися на аеродромах «Енгельс-1», «Дягілєво» та на курскому аеродромі.

Видання The Washington Post повідомило, що атаки безпілотників було здійснено Україною.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО