В окупантів виникнуть проблеми з веденням міських боїв у Бахмуті – британська розвідка

Цього тижня російські військові та проксі-сили «Вагнера» трохи просунулися на східній околиці міста Бахмут у Донецькій області. Проте вони навряд чи зможуть досягти успіху у вуличних боях.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

За даними британських розвідників, російська піхота закріпилася в східних промислових районах Бахмута, та іноді просувається в житлові райони міста. Вуличні бої продовжуються.

Згідно зі зведенням, інтенсивні бої у Бахмутському секторі велися з червня 2022 року, але лінія фронту проходила здебільшого на відкритій місцевості довкола східних підступів до міста. З того часу, як у липні 2022 року росіяни просунулися до Лисичанська та Сєвєродонецька, у війні не було затяжних великомасштабних боїв у населених пунктах.

«Враховуючи, що міські бої потребують висококваліфікованої піхоти з чудовим керівництвом молодшого рівня, цей тип бою навряд чи дасть перевагу погано підготовленим «вагнерівцям» та мобілізованим резервістам російської армії», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, Бахмут залишається найгарячішою точкою на всій лінії фронту.

У вівторок, 20 грудня, президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Бахмута Донецької області відвідав передові позиції однієї з механізованих бригад та вручив бійцям ЗСУ державні нагороди.

Інститут вивчення війни зауважує, що візит українського президента підірвав інформаційну операцію кремля, спрямовану на те, щоб представити володимира путіна учасником війни.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО