САП повідомила про підозру нардепу СН Пашковському

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру народному депутату від фракції «Слуги народу» Максиму Пашковському у недостовірному декларуванні.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«15 грудня 2022 року за дорученням керівника САП прокурор САП за участі детективів НАБУ повідомив про підозру народному депутату України IХ скликання в умисному внесенні суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України (у редакції Закону України від 04.12.2020 № 1074-ІХ)», – інформує прокуратура.

У САП не вказують прізвище нардепа, проте, за інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться про Максима Пашковського.

Слідством, яке розпочато за матеріалами НАЗК, встановлено, що у декларації за 2020 рік народний депутат не вказав квартиру вартістю близько 2 млн грн, яку він орендував протягом року.

Таким чином, народний обранець не задекларував нерухоме майно, що більш ніж у 865 разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб, чим порушив вимоги пп. 2, 3 ч. 2 ст. 46 Закону України «Про запобігання корупції».

Нагадаємо, НАЗК передало в НАБУ справу про незадекларовані квартири «Слуги народу» Пашковського. Раніше НАБУ та САП повідомили про підозру ще одного нардепа від СН.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО