НАБУ і САП повідомили про підозру нардепу «Слуг народу»

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру у недостовірному декларуванні народному депутату від фракції «Слуги народу» Володимиру Гевку.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«14 грудня 2022 року за дорученням керівника САП прокурор САП та детектив НАБУ повідомили про підозру народному депутату України IХ скликання в умисному внесенні суб'єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України (у редакції, чинній до 21.07.2021)», – інформує САП.

У самому повідомленні не вказується прізвище депутата, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про Володимира Гевка.

Слідство встановило, що народний обранець не вніс до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2020 рік відомості про оренду житла в центрі Києва вартістю понад 3,7 млн грн. Також майже на 10 тис. грн занижена сума коштів, розміщених на депозитах, некоректно відображені й відомості з одержаних відсотків за цими депозитами.

Загалом, відомості в е-декларації за 2020 рік нардепа відрізняються від достовірних на понад 3,75 млн грн. Розслідування наведених фактів детективи НАБУ розпочали на підставі висновку НАЗК.

Нагадаємо, ВАКС призначив засідання у справі нардепа Михайла Волинця. Раніше антикорупційний суд заочно заарештував екс-нардепа БПП Олександра Грановського.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО