Підключено ще один енергоблок АЕС, виведений з ладу після обстрілу 23 листопада

До енергосистеми України підключено ще один енергоблок АЕС, який було виведено з ладу внаслідок ракетного обстрілу росії 23 листопада.

Про це повідомило Міністерство енергетики.

«13 грудня о 1:09, після поновлювального ремонту, до електромережі було підключено ще один (дев’ятий) енергоблок-тисячник (потужністю 1000 МВт) Енергоатома, який було виведено з робочого ладу 23 листопада в результаті ракетних обстрілів. Наразі триває набір потужності», – повідомили у Міненерго.

Міністр Герман Галущенко уточнив, що наразі всі 9 енергоблоків атомних електростанцій, що знаходяться на підконтрольній Україні території, працюють для забезпечення потреб населення та економіки.

Нагадаємо, після масштабного ракетного обстрілу росії 23 листопада було повністю знеструмлено 11 областей. У Міністерстві енергетики повідомляли, що обстріл призвів до тимчасового знеструмлення всіх атомних станцій, більшості теплових та гідроелектростанцій.

5 грудня росія випустила по Україні ще понад 70 ракет, сили ППО знищили більше 60. Були влучання в енергетичну інфраструктуру в Київській, Вінницькій, Одеській областях.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО