ВАКС не повернув обвинувальний акт у «бурштиновій справі»

Вищий антикорупційний суд відмовився повернути прокурору Спеціалізованої антикорупційної прокуратури обвинувальний акт стосовно колишніх народних депутатів Максима Полякова, Борислава Розенблата та інших у «бурштиновій справі».

Таке рішення 5 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«У задоволенні клопотання захисника про повернення обвинувального акту прокурору - відмовити», – йдеться в рішенні.

Як відомо, колишньому народному депутату Максиму Полякову інкримінується злочин, передбачений ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (отримання неправомірної вигоди); екснардепу Бориславу Розенблату – ч. 4 ст. 368, ч. 2 ст. 369-2 ККУ (зловживання впливом); помічниці Полякова Тетяні Любонько – ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 ККУ; голові секретаріату міжфракційного об'єднання Верховної ради України «Депутатський контроль» Вадиму Руденку та двом його спільникам Костянтину Проскурку і Віктору Косянчуку – ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 369-2 ККУ.

За версією слідства, Поляков і Розенблат отримали хабар за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні. За легендою, агентка НАБУ «Катерина» була представницею іноземної будівельної компанії «Фуджейра», яка планувала інвестувати гроші у легальний видобуток бурштину в Україні та його законний експорт. У результаті роботи під прикриттям вона вийшла на Полякова і Розенблата, які нібито за гроші внесли потрібний їй законопроект. Неправомірну вигоду передавали через посередників.

Нагадаємо, в жовтні 2018 року САП передала до суду «бурштинову справу». Пізніше її направили до Печерського суду. Після створення антикорупційного суду Верховний суд передав «бурштинову справу» туди.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО