В ISW допустили, для чого росія активно заявляє про переговори з Україною

Росія і, зокрема, президент володимир путін, заявами про переговори намагається отримати вигоду від бажання Заходу вести діалог.

Про це заявили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

На їхню думку, країна-агресор хоче створити динаміку, в якій союзники відчуватимуть потребу зробити превентивні поступки, щоб заманити її за стіл переговорів.

Аналітики нагадали, що 2 грудня президент росії владимир путін провів телефонну розмову з Олафом Шольцом, в якій навмисно заявив про негативний вплив фінансової та військової допомоги Заходу. Нібито через це український уряд категорично відкидає переговори між москвою та Києвом.

«Дзвінок путін-Шольц відповідає дипломатичному зверненню Джо Байдена 1 грудня, в якому глава США зазначив, що готовий поговорити з російським диктатором, якщо той шукатиме спосіб припинити війнум, - сказано у звіті ISW.

«Кремль, ймовірно, має намір створити динаміку, за якої західні офіційні особи пропонуватимуть рф превентивні поступки в надії переконати росію розпочати переговори, не вимагаючи значних попередніх поступок у відповідь. Кремль також зберіг свою розпливчастість щодо теми переговорів, ймовірно, щоб переконати Захід розпочати процес без чіткого визначення того, чи ведуться переговори про припинення вогню, і мирний процес чи остаточну мирну угоду», - припускають в Інституті вивчення війни.

У звіті зазначається, що лише росія отримає вигоду від тимчасової угоди з Україною та західними країнами. Таким чином, путін намагається створити паузу у бойових діях, що дозволить йому зміцнити російську армію для війни в Україні.

Нагадаємо, у кремлі прокоментували умови Байдена для переговорів із путіним – пєсков заявив, що росія не готова закінчити війну проти України.

Генсек НАТО заявив, що війна в Україні може завершитись переговорами, як було з багатьма збройними конфліктами, проте західні країни мають продовжувати підтримувати Київ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО