Лавров заявив, що росія «не просила» про переговори з Україною, але «готова вислухати»

Міністр закордонних справ рф Сергій Лавров заявив, що росія нібито не просила про переговори з Україною, але «готова вислухати іншу сторону».

Про це повідомляє РИА Новости.

«І коли нас звинувачують, що ми постійно просимо про якісь переговори, щоб виграти час для, так би мовити, того, щоб зібрати додаткові сили для проведення спеціальної військової операції, ну, це і смішно, і неприємно тому, що люди брешуть, брешуть відверто. Ніколи про жодні переговори ми не просили, але завжди говорили, що, якщо хтось має інтерес до переговорного рішення, ми готові вислухати», – заявив Лавров.

На пресконференції з питань безпеки він також сказав, що між росією та Заходом не буде колишніх відносин, а обговорювати питання безпеки в Європі можна буде лише на «принципово нових засадах».

Нагадаємо, на початку листопада представник міністерства Лаврова Марія Захарова запевнила, що росія нібито готова вести переговори з Україною, але «з урахуванням реалій, які складаються на даний момент».

У МЗС України у відповідь заявили, що росіяни починають згадувати про переговори щоразу, коли їхні війська зазнають поразки на полі бою.

Раніше у кремлі визнали, що б'ють по об'єктах інфраструктури, бо «Україна не хоче виходити на переговори».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО