Столтенберг назвав дві «стратегічні помилки» путіна

Лідер країни-агресора володимир путін здійснив «дві стратегічні помилки», недооцінивши мужність українського народу та єдність Північноатлантичного альянсу.

Таку думку висловив генсек НАТО Єнс Столтенберг, виступаючи на пленарному засіданні Парламентської асамблеї в Мадриді, повідомляє El Pais.

Він також попередив про необхідність бути готовими до «тривалої війни».

За словами Столтенберга, попри те, що путін, й зазнав невдач у військових діях, «було б помилкою недооцінювати військову міць росії».

«Ми маємо бути готові підтримувати Україну протягом тривалого часу. Ми не можемо думати, що демократії не зможуть зберігати своїх зусиль упродовж часу», - додав генсек НАТО.

Столтенберг вважає зрозумілим, що війна завершиться за столом переговорів, але попередив, що «якщо ми хочемо прийнятного результату для України, спосіб досягти його - збільшити нашу підтримку України».

«Ми хочемо переговорів, але ми не хочемо результату, що означає тріумф жорстокого застосування сили. Путін не може перемогти, це буде катастрофа», – додав він.

Також Столтенберг заявив, що на даний момент НАТО вичерпала більшу частину своїх запасів озброєння та боєприпасів. Тому необхідно в терміновому порядку відновити та наростити їхнє виробництво.

Раніше в Пентагоні заявили, що НАТО не становить загрози для росії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО