Зеленський закликав країни НАТО захистити українські АЕС від російських обстрілів

Президент Володимир Зеленський, виступаючи на сесії Парламентської асамблеї НАТО, закликав членів Альянсу захистити українські АЕС від російських обстрілів.

Про це повідомляє Reuters.

«Усі країни зацікавлені в тому, щоби на наших ядерних об'єктах не було небезпечних інцидентів. Нам усім потрібний гарантований захист від російського саботажу на ядерних об'єктах», – заявив Зеленський у відеозверненні.

«Буде правильно, якщо ми унеможливимо ключовий терористичний задум росії і забезпечимо Україні повний захист неба. Україну потрібно забезпечити достатньою кількістю систем ППО та ПРО», – зазначив він.

У зверненні президент також закликав запровадити нові санкції проти росії через її «політику геноциду» – ракетні удари по найважливішій цивільній інфраструктурі.

Нагадаємо, напередодні російські війська знову обстріляли Запорізьку АЕС. Було зафіксовано понад 12 влучань в об'єкти інфраструктури станції.

Після цього у МАГАТЕ ініціювали нову перевірку безпеки Запорізької АЕС. При цьому організація не стала прямо звинувачувати росію в обстрілі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО