Зеленський щодо вибуху в Польщі: не маю сумніву, що це була не наша ракета

Глава держави Володимир Зеленський запевнив, що не сумнівається в тому, що ракета, котра впала в Польщі 15 листопада, не є українською. Водночас, Україна наполягає, щоб її представників допустили на місце інциденту.

«Я навіть не сумніваюся в особистій вечірній доповіді від командувача Повітряних Сил до головнокомандувача Залужного, я не сумніваюся, що це була не наша ракета, або не наш ракетний удар. Мені немає сенсу їм не довіряти. Я з ними пройшов війну. Я розмовляв із багатьма лідерами. У мене проста позиція: а чи можна допустити Україну на місце? Це справедливо. Я думаю, ми маємо на це право. Поки що слідство не завершилось, а можна не говорити остаточні висновки? Я думаю, це справедливо», - сказав Зеленський в інтерв'ю українським журналістам.

Він зазначив, що Україна хоче отримати дані слідства щодо падіння ракети на територію Польщі.

Нагадаємо, 15 листопада росія випустила по всій території України близько 100 ракет. Одна ракета впала в прикордонному районі Польщі, внаслідок чого загинули двоє людей.

Президент Польщі Анджей Дуда сьогодні заявив, що немає доказів того, що впала російська ракета. Найімовірніше, це була ракета С-300, яку використовували сили оборони України.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг також наголосив, що провини України в цьому інциденті немає, а остаточну відповідальність несе росія, яка продовжує війну.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО