«Накопичує запаси»: у ЗСУ заявили, що росія може готувати новий масований удар по Україні

Росія може накопичувати запаси ракет та безпілотників, щоб здійснити ще один масований удар по Україні. Саме з цим може бути пов'язане нинішнє відносне затишшя.

Про це в ефірі телемарафону заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Ворог побачив, що ефекту від одиночних ударів не так багато, тому що, якщо летить невелика кількість ракет, вони будуть збиті, як і «Шахеди». А коли масовані обстріли були у нас, у жовтні їх було чотири (найбільший 10 жовтня) – ворог кілька місяців накопичував свої засоби», – зазначив Ігнат. За його словами, для цього російські заводи працювали в три зміни, щоб поповнити запаси ракет.

«Таким чином, напевно, вони накопичують якийсь запас, щоб бити залпом. Це не виключається, тому що ворог не залишив своїх намірів руйнувати нашу критичну інфраструктуру», – додав спікер.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 6 листопада також заявив, що росія може здійснити повторний масований ракетний обстріл України.

У Повітряних силах ЗСУ попереджали, що росіяни продовжать атакувати критичну інфраструктуру України в осінньо-зимовий період, у тому числі енергетичні об'єкти та гідротехнічні споруди.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО