Арестович: «ЗСУ взяли під вогневий контроль важливу залізницю»

Українські захисники взяли під вогневий контроль залізницю, якою постачають південне угруповання росіян.

Про це заявив радник Офісу президента Олексій Арестович в ефірі «Фейгін LIVE».

За його словами, цим пояснюється те, що російські окупанти намагаються перейти у наступ на Вугледарському напрямі, що у Донецькій області. Крім того, на Кримському мосту є проблеми з пропуском важких залізничних складів, які здатні провозити озброєння та техніку, а також великовантажних автівок.

«Залізниця йде трохи на північ від Маріуполя, умовно кажучи, Іловайськ-Волноваха-Токмак. Вона постачає усе південне угруповання - запорізьку та херсонську. Вся ця залізниця знаходиться під вогневим контролем Збройних сил. Щоправда, дальніми, типу HIMARS та далекобійної артилерії. Вже під нашим контролем», – зазначив Арестович.

Він також згадав, що два тижні тому було нанесено удар по залізниці в Іловайську. Завдяки цьому її вдалося «добре прорідити».

Нагадаємо, у суботу, 29 жовтня, ЗСУ атакували позиції росіян – було обстріляно важливі військові об'єкти та завдано авіаударів.

Також втрати російських окупантів з початку повномасштабного вторгнення в Україну досягли вже близько 70 250 осіб, 2659 танків, 273 літаки, 252 гелікоптери та сотні одиниць військової техніки.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО