У ДПСУ розповіли, скільки чоловіків у середньому за день намагаються незаконно перетнути кордон

Щодня прикордонники затримують на пунктах пропуску та поза ними 30-40 чоловіків, які намагаються незаконно перетнути кордон під час воєнного стану.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив представник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

«Щодня наші військовослужбовці у пунктах пропуску відмовляють у перетині кордону близько 150 осіб. В окремі дні – менше, в інші – трохи більше. Більшість з яких становлять чоловіки, які підпадають під обмеження під час дії воєнного стану. Крім того, на жаль, продовжуються спроби перетнути кордон незаконним способом: щодня затримуються десятки порушників, у середньому 30-40 осіб – як у пунктах пропуску, коли вони намагаються використати підроблені документи, чи на так званій зеленій ділянці», – повідомив Демченко.

З 24 лютого поза пунктами пропуску прикордонники затримали близько 7 тисяч таких порушників, ще 3,3 тисячі було зупинено у пунктах пропуску.

Представник ДПСУ додав, що за межами пунктів пропуску порушники найчастіше намагаються перетнути кордон з Румунією та Молдовою, а в пунктах пропуску – на кордонах з Польщею та Угорщиною.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський розповів, коли скасують заборону на виїзд за кордон для чоловіків без воєнного досвіду.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, які категорії чоловіків та за яких умов можуть виїхати з України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО