Ріші Сунак офіційно став прем'єром Великої Британії

Колишній канцлер британського казначейства Ріші Сунак офіційно став прем'єр-міністром Великої Британії. Король Чарльз ІІІ попросив його сформувати уряд.

Про це повідомляє ВВС News у вівторок, 25 жовтня.

Ріші Сунак провів зустріч із королем Великої Британії Чарльзом III, який офіційно призначив його новим прем'єр-міністром королівства. Тепер новий прем'єр вирушить на Даунінг-стріт, щоб виступити з першою промовою.

Ріші Сунак став 57-м прем'єр-міністром Британії. Він є третім прем'єр-міністром з початку цього року і обійме посаду на Даунінг-стріт як наймолодший прем'єр-міністр за два сторіччя.

Свої привітання Ріші Сунаку висловив президент України Володимир Зеленський.

«Вітаю Ріші Сунака зі вступом на посаду прем'єр-міністра Британії! Бажаю успішно подолати всі виклики, які стоять сьогодні перед британським суспільством та світом. Готовий разом і надалі зміцнювати українсько-британське стратегічне партнерство!», – написав він у Twitter.

Нагадаємо, 20 жовтня прем'єр-міністр Великої Британії Ліз Трасс оголосила, що подає у відставку.

Борис Джонсон підтвердив, що планує виставити свою кандидатуру у конкурсі.

Глава Міноборони Британії Бен Воллес відмовився боротися за посаду прем'єр-міністра і дав зрозуміти, що має намір підтримати на виборах кандидатуру Бориса Джонсона.

Увечері 23 жовтня Борис Джонсон також відмовився від участі у виборах, незважаючи на те, що він стверджував, що його підтримали щонайменше 100 депутатів, необхідних для участі у голосуванні.

24 жовтня із гонки за лідерство на посаду прем'єра в останню хвилину вибула Пенні Мордаунт.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО