Канада закликала своїх громадян негайно виїхати з росії

Міністерство закордонних справ Канади закликало своїх громадян утриматися від поїздок у росію або ж негайно залишити території країни-агресора.

Про це йдеться у повідомленні канадського відомства.

Канадців закликали уникати подорожей до рф через вплив війни з Україною та часткову мобілізацію в країні. Крім того, причинами для виїзду назвали обмеження на фінансові операції та низьку кількість варіантів авіаперельотів.

«Якщо ви вже знаходитеся у росії, вам слід покинути територію країни, поки залишаються доступними комерційні шляхи», – йдеться у повідомленні.

Громадян Канади, які все ж вирушають до рф, просять бути «стриманими» під час подорожі. В МЗС країни попередили, що через ситуацію в росії місцева влада перевіряє всі комунікації.

«Вас можуть спіткати серйозні наслідки, якщо ви обговорюєте, поширюєте чи публікуєте інформацію про російське вторгнення до України», – додали у відомстві.

Нагадаємо, раніше американське посольство у москві закликало своїх громадян не відвідувати рф, а тих, хто зараз перебуває в країні-агресорі, негайно її залишити.

Крім того, уряд Латвії у вівторок, 27 вересня, ухвалив пропозиції Міністерства внутрішніх справ про оголошення надзвичайної ситуації у низці районів біля кордону з рф у зв'язку з мобілізацією, яку оголосили в росії. Також уряд ухвалив закрити один із прикордонних переходів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО