Найближчим часом може бути спроба ескалації з боку рф – Данілов

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що найближчим часом можлива ескалація війни з боку росії. Водночас він запевнив, що ЗСУ готові.

Про це він заявив в ефірі національного телемарафону.

«Звісно, рф зараз намагатиметься будь-яким способом завдавати нам максимальної шкоди. У них будуть зараз спроби активізувати (бойові дії – ред.). Але ми віримо в наші збройні сили, ми розуміємо, що відбувається на фронті», – підкреслив Данілов.

За його словами, найближчим часом може бути спроба ескалації з боку рф – з урахуванням того, що зараз там відбувається мобілізація. Однак українські військові готові до будь-якого розвитку подій.

Крім того, секретар РНБО заявив, що в росії на ситуацію може вплинути жіночий рух протестувальників проти мобілізації. Він вже розгортається на Кавказі.

Нагадаємо, сьогодні в ОПУ відбулося засідання РНБО під головуванням президента України.

Одразу після його завершення Володимир Зеленський виступив зі зверненням, на якому повідомив – Україна підписала заявку на вступ до НАТО у прискореному порядку.

Також на засіданні РНБО прийняла рішення щодо застосування санкцій проти фізичних та юридичних осіб рф, залучених до агресії проти України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО